Actuele informatie

voor branchegenoten en klanten

Aanbod multi client kwalitatief diepte-onderzoek

December 2014 - Tervis Alliance biedt - in een multi client opzet - aan opdrachtgevers de mogelijkheid om één of twee kernvragen uit te diepen in diepte-interviews met gespecialiseerde doelgroepen. Op deze wijze kunnen tegen lage kostprijs onderzoeksvragen worden beantwoord, die zich alleen lenen voor face-to-face kwalitatief marktonderzoek. Behalve diepte-interviews zijn ook groepsdiscussies en online communities als methodiek beschikbaar.

Lees verder

Dossier biosimilars

November 2014 - Het tijdperk van de biosimilars staat pas aan het begin. Een vergelijking met de opkomst van generieke geneesmiddelen en van 'branded generics' - sinds decennia geleden al - doemt op. Een andere - noem het maar 'transitie' - waren de OTC-switches vooral in de jaren negentig. Geneesmiddelen kregen een andere status, een lagere prijs, en bij de OTC-switch ook een ander distributiepatroon. Biosimilars vormen echter een verhaal apart.

Lees verder

Kwalitatief en kwantitatief marktonderzoek versterken elkaar

November 2014 - Kwalitatief en kwantitatief marktonderzoek versterken elkaar. Kwalitatief marktonderzoek helpt kwantitatieve gegevens te begrijpen en te verklaren. Big data krijgt betekenis met behulp van kwalitatief onderzoek.

Lees verder

Farma is toe aan innovatie

Augustus 2014 - 'Almost anything can be turned around of every ditch, a path, if you can only see it.' (Hilary Mantel). Farma is toe aan innovatie. Wat je ziet, zijn fusies en overnames met als doel consolidatie, kostenreductie en margevergroting of -in standhouding.

Lees verder

Hoe kruip ik in de huid van de patient?

Maart 2014 - Één van de belangrijkste vragen voor de farma- en medische hulpmiddelenindustrie is: "Hoe zorg ik ervoor dat ik relevant blijf, dat ik een partner ben in de gezondheid van de patiënt?" Het gaat om betrokkenheid (engagement) bij patiënten en - omgekeerd - om betrokkenheid van patiënten bij het bedrijf of bij het geneesmiddel of medisch hulpmiddel. Dus, hoe zorg ik voor engagement van de patiënt? - wat ook therapietrouw oplevert. Hoe zet ik de patiënt centraal? We weten inmiddels dat we daarvoor de patiënten door en door moeten begrijpen, moeten weten hoe zij denken en wat zij voelen. Daarna zullen we hulpvaardig moeten zijn en de patiënt meerwaarde moeten leveren. Tenslotte zullen we hun vertrouwen moeten winnen en zien we dat patiënten blijven vragen om door de industrie geholpen te worden. Maar hoe kruip ik in de huid van de patiënt? Enkele voorbeelden van moderne elicitatietechnieken.

Lees verder

Tervis Alliance profileert zich met kwalitatief marktonderzoek voor farma

Nijmegen, november 2013 - Peter-Paul Biermans, M.Sc., eigenaar van Tervis Alliance, herpositioneert Tervis Alliance als hét bureau voor marketingonderzoek voor farma, medische hulpmiddelen, zelfzorg, ziekenhuizen en diergezondheid. Biermans zelf fungeert als senior research consultant, moderator en interviewer. Het zwaartepunt ligt op kwalitatief marktonderzoek en op kwalitatief en kwantitatief samengesteld marktonderzoek.

Lees verder

Crisis blijft huisdieren bespaard

Amstelveen, 2 oktober 2013 – 64% van de Nederlanders bespaart niet op hun huisdieren, ze zijn hen te dierbaar. 7 op de 10 doet dan ook iets extra’s voor hun huisdier met dierendag. In de top drie van extraatjes staat op één iets lekkers te eten geven (44%), gevolgd door extra aandacht geven (32%) en een speeltje of accessoire kopen (29%). Slechts 15% van de ondervraagden geeft minder uit aan dierendag, omdat ze minder te besteden hebben. Gemiddeld is men van plan om € 11,80 uit te geven. Mannen zijn van plan gemiddeld meer uit te geven (€ 13,50) dan vrouwen (€ 10,60). Dat blijkt uit de HealthTracker© van communicatieadviesbureau Porter Novelli en DVJ Healthcare, een continu onderzoek onder ruim 600 Nederlanders.

Lees verder


Tervis Alliance is een merk van Symfoia BV - Postbus 31312 - 6503 CH Nijmegen - 024 3554407
www.symfoia.com - info@tervisalliance.com - Disclaimer - Algemene voorwaarden