Tevredenheid over dierenartsen

Crisis blijft huisdieren bespaard

Amstelveen, 2 oktober 2013 – 64% van de Nederlanders bespaart niet op hun huisdieren, ze zijn hen te dierbaar. 7 op de 10 doet dan ook iets extra’s voor hun huisdier met dierendag. In de top drie van extraatjes staat op één iets lekkers te eten geven (44%), gevolgd door extra aandacht geven (32%) en een speeltje of accessoire kopen (29%). Slechts 15% van de ondervraagden geeft minder uit aan dierendag, omdat ze minder te besteden hebben. Gemiddeld is men van plan om € 11,80 uit te geven. Mannen zijn van plan gemiddeld meer uit te geven (€ 13,50) dan vrouwen (€ 10,60). Dat blijkt uit de HealthTracker© van communicatieadviesbureau Porter Novelli en DVJ Healthcare, een continu onderzoek onder ruim 600 Nederlanders.

Nederlanders zijn gek op hun huisdieren. Voor 4 van de 5 ondervraagden is de waarde van hun huisdier niet in geld uit te drukken. Een ruime meerderheid van de Nederlandse huisdieren krijgt zelfs alleen het beste van het beste. Toch vinden de meeste Nederlanders (70%) € 1.000,00 aan medische kosten te veel geld voor hun huisdier. Kosten voor medische hulp wordt door bijna de helft van de ondervraagden als te hoog gezien. Bijna 60% vindt ook de kosten voor diergeneesmiddelen zoals ontwormen en anti-vlooienbesmetting te hoog.


Bezuinigen
Als het op bezuinigen aankomt zijn Nederlanders minder uitgesproken. 36% neemt hun huisdier mee in de bezuinigingen van het gezin, maar 40% bezuinigt niet op hun huisdier. Iets meer dan 20% bespaart wel eens kosten op hun huisdier door goedkopere voeding te kopen. De perceptie tussen de kwaliteit van A-merk diervoeding en huismerk verschilt sterk. Volgens 40% is er geen kwaliteitsverschil, terwijl 36% denkt dat er wel kwaliteitsverschil zit tussen A-merk diervoeding en huismerk.


Tevreden over dierenarts
Ondanks dat een meerderheid van de ondervraagden de kosten voor medische hulp te hoog vindt, zijn Nederlanders gemiddeld zeer tevreden over hun dierenarts. Ruim driekwart overweegt dan ook niet om over te stappen van dierenarts. Voor degenen die dat wel overwegen is prijs (40%) de belangrijkste reden om over te stappen, gevolgd door kwaliteit (21%). De keuze van de huidige dierenarts is gebaseerd op kwaliteit (66%) gevolgd door locatie (56%). Bijna 80% van de ondervraagden vindt de huidige informatievoorziening van hun dierenarts over diergeneesmiddelen voldoende en begrijpelijk, 83% vindt die informatievoorziening ook belangrijk.

Noot: Deze HealthTracker© is geïnitieerd door Peter-Paul Biermans – DVJ Healthcare, i.s.m. Porter Novelli.


Tervis Alliance is een merk van Symfoia BV - Postbus 31312 - 6503 CH Nijmegen - 024 3554407
www.symfoia.com - info@tervisalliance.com - Disclaimer - Algemene voorwaarden