Senior Research Consultant

Peter-Paul Biermans

Drs. Peter-Paul J. Biermans (1959) is biochemicus, opgeleid aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij heeft ervaring als wetenschappelijk onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum St Radboud, en werkte in (internationale) sales & marketing functies bij diverse farmaceutische & biotech bedrijven (GlaxoSmithKline B.V., Biotest S.A. en Solvay Pharma B.V.). In 1994 richtte hij met een compagnon marktonderzoeksbureau VWB Intermedical op, was daar tot 2004 directeur - ook van VWB Group. VWB intermedical was met meer dan 100 medewerkers en Lloyds ISO 9001-2000 gecertificeerd, marktleider in de farmaceutische industrie in Nederland.

Vanaf 2004 combineert Peter-Paul Biermans in Symfoia B.V. zijn onderzoekservaring met assessments en persoonlijke effectiviteit van mensen in werksituaties. Met als doel optimale congruentie tussen individueel werkplezier en organisatierendement. Met Symfoia B.V. biedt Peter-Paul organisatieverbetering door coaching on the job, samenwerking in teams en organisatiecultuurverandering. De meetbare meerwaarde is directe impact op het werkgedrag van medewerkers.

In 2004 richtte hij ook Tervis Alliance als marktonderzoeksbureau in de gezondheidszorg op. Een specialisme van Tervis Alliance is intercultureel en etnisch-cultureel marktonderzoek. In 2013 herpositioneert hij Tervis Alliance als marktonderzoeksbureau voor kwalitatief marktonderzoek en voor kwalitatief & kwantitatief samengesteld marktonderzoek in farma, medische hulpmiddelen, zelfzorg, ziekenhuizen en diergezondheid. De digitalisering drijft innovatie van Tervis Alliance op het gebied van continu online marketingonderzoek.

Peter-Paul is een analytisch en ondernemend consultanttype, met oog voor kansen en empathie voor anderen. Hij is kwaliteitbewust en werkt doelgericht. Als communicator bewaakt hij processen zorgvuldig. Door zijn brede werkervaring heeft hij affiniteit met vele marktsectoren en is hij snel ingewerkt. Hij werkt het liefste als onderzoeksleider, programmadirecteur, coach, consultant en bestuurder. Sportief is hij te vinden op het hockeyveld, op de tennisbaan en soms bij fitness, hij houdt van natuur, reizen en lezen (care & cure, economie, filosofie, sociologie, politicologie). Zijn gezin en hond zijn belangrijk voor hem.


Tervis Alliance is een merk van Symfoia BV - Postbus 31312 - 6503 CH Nijmegen - 024 3554407
www.symfoia.com - info@tervisalliance.com - Disclaimer - Algemene voorwaarden